miercuri, 29 mai 2013

Calatoriti in Italia? Aflati ce delicatese va asteapta!

  Stim foarte bine ca Italia este renumita pentru mancarea buna si bauturile fine. Bucataria italiana a devenit deja foarte cunoscuta in restaurantele noastre, si multi dintre noi chiar gatim si savuram cu placere deliciile lor. Pastele sau pizza au devenit celebre si destul de populare in randul romanilor, insa nu sunt singurele mancaruri cu care ne pot rasfata italienii.
Tortellini, risotto, minestrone, branzeturi, fructe de mare, precum si prajiturile si vinurile renumite fac deliciul turistilor.
Suna destul de tentant, nu? Daca deja v-am facut pofta, sa aflam in ce orase vom calatori pentru a ne infrupta din aceste bunatati, pentru ca retetele culinare difera de la un oras la altul.

In Milano veti gasi numeroase restaurante cu preparate specifice, de la aperitive pana la carne de vita si fructe de mare.
Trebuie sa stiti ca mancarea specifica orasului Milano este risotto, asa ca merita sa incercati risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii, creveti si peste) sau risotto milanese(orez, parmezan, ciuperci si vin alb).
Bruschettele, atat de cunoscut si la noi, este un aperitiv usor, mai exact paine prajita cu aroma de usturoi, ulei de masline, sare si sos de rosii.
Dupa ce am incercat aperitivul, putem continua cu o portie de saltimboca(escalop de vitel) sau cassoeula(varianta italiana a sarmalelor la noi). Daca doriti sa pastrati traditia, incercati pasta con il nero di seppia (paste combinate cu sos de rosii si sepie) sau gorgonzola(cea mai renumita branza italieneasca).
La capitolul dulciuri, Milano este fruntas la prepararea prajiturilor panettone(cozonac) si a inghetatei. Daca inca nu ati incercat cea mai buna inghetata din lume, este momentul sa o faceti! Veti descoperi cele mai delicioase sortimente!
Si celebrul tiramisu va asteapta la el acasa. Probabil va fi cel mai bun tiramisu din lume, pentru ca italienii stapanesc foarte bine secretele retetei.
La finalul mesei ne vom delecta cu Chianti – cel mai renumit vin in Milano.

Bucataria venetiana se bazeaza mai mult pe fructe de mare, iar risotto de mare este mancarea specifica. In Venetia vom mai putea savura diverse sortimente de paste, alla fegato(ficat de vitel cu ceapa) sau pizza. Ca deserturi, renumite sunt fritelle(gogosi cu nuci), baicoli(biscuiti ovali aurii), rosada(pudding din lapte) sau tiramisu.
Dupa o masa copioasa, gustati un vin bun precum Prosecco sau Pinot Grigio.

In Bologna vom gasi un meniu diversificat, cu paste bolognese, lasagna, tortellini, prosciutto sau mortadella.
Ca desert, vom ramane tot la inghetata, deliciul preferat care se savureaza in Bologna.

Cei care iubesc pizza cu siguranta vor merge in Napoli, unde ii asteapta numeroase pizzerii cu diferite sortimente traditionale, la preturi foarte mici.
Ca desert, incercati produse de patiserie precum zeppole , struffoli sau renumita inghetata.
Savurati aroma unui vin bun, precum Terzigno, sau un lichior de lamaie, limoncello.

Cu atatea bunatati, eu nu pot spune decat "Iubesc Italia!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu