Stim foarte bine ca Italia este
renumita pentru mancarea buna si bauturile fine. Bucataria italiana a
devenit deja foarte cunoscuta in restaurantele noastre, si multi
dintre noi chiar gatim si savuram cu placere deliciile lor. Pastele
sau pizza au devenit celebre si destul de populare in randul
romanilor, insa nu sunt singurele mancaruri cu care ne pot rasfata
italienii.
Tortellini, risotto, minestrone,
branzeturi, fructe de mare, precum si prajiturile si vinurile renumite fac deliciul turistilor.
Suna destul de tentant, nu? Daca deja v-am facut pofta, sa aflam in ce orase vom calatori pentru a ne infrupta din aceste bunatati, pentru ca retetele culinare difera de la un oras la altul.
Suna destul de tentant, nu? Daca deja v-am facut pofta, sa aflam in ce orase vom calatori pentru a ne infrupta din aceste bunatati, pentru ca retetele culinare difera de la un oras la altul.
In Milano veti gasi numeroase restaurante cu preparate specifice, de la aperitive pana la carne de vita si fructe de mare.
Trebuie
sa stiti ca mancarea specifica orasului Milano este risotto, asa ca
merita sa incercati risotto di pesce (orez cremos cu moluste, midii,
creveti si peste) sau risotto milanese(orez, parmezan, ciuperci si
vin alb).
Bruschettele, atat de cunoscut si la
noi, este un aperitiv usor, mai exact paine prajita cu aroma de
usturoi, ulei de masline, sare si sos de rosii.
Dupa ce am incercat aperitivul, putem
continua cu o portie de saltimboca(escalop
de vitel) sau cassoeula(varianta italiana a sarmalelor la noi). Daca
doriti sa pastrati traditia, incercati pasta con il nero di seppia
(paste combinate cu sos de rosii si sepie) sau gorgonzola(cea mai
renumita branza italieneasca).
La
capitolul dulciuri, Milano este fruntas la prepararea prajiturilor
panettone(cozonac) si a inghetatei. Daca inca nu ati incercat cea mai
buna inghetata din lume, este momentul sa o faceti! Veti descoperi
cele mai delicioase sortimente!
Si
celebrul tiramisu va asteapta la el acasa. Probabil va fi cel mai bun
tiramisu din lume, pentru ca italienii stapanesc foarte bine
secretele retetei.
La
finalul mesei ne vom delecta cu Chianti – cel mai renumit vin in
Milano.
Bucataria
venetiana se bazeaza mai mult pe fructe de mare, iar risotto de mare
este mancarea specifica. In Venetia vom mai putea savura diverse
sortimente de paste, alla fegato(ficat de vitel cu ceapa) sau pizza.
Ca deserturi, renumite sunt fritelle(gogosi cu nuci),
baicoli(biscuiti ovali aurii), rosada(pudding din lapte) sau
tiramisu.
Dupa
o masa copioasa, gustati un vin bun precum Prosecco sau Pinot Grigio.
In
Bologna vom gasi un meniu diversificat, cu paste bolognese, lasagna,
tortellini, prosciutto sau mortadella.
Ca
desert, vom ramane tot la inghetata, deliciul preferat care se
savureaza in Bologna.
Cei
care iubesc pizza cu siguranta vor merge in Napoli, unde ii asteapta
numeroase pizzerii cu diferite sortimente traditionale, la preturi
foarte mici.
Ca
desert, incercati produse de patiserie precum zeppole , struffoli
sau renumita inghetata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu