miercuri, 29 mai 2013

Descopera Perla Oceanului Indian - Insulele Maldive

Exista pe Pamant o multime de locuri magice si spectaculoase, care au dat naturii frumusete si grandoare.
 Parca desprinse din povesti, isi fac loc pe harta celebrele Insule Maldive, care si-au castigat, pe buna dreptate, un loc in topul celor mai minunate destinatii. O adevarata "perla" a Oceanului Indian, Insulele Maldive reprezinta Raiul pe pamant si visul oricarui turist.


 Pana vom trai pe viu aceasta aventura, sa aflam cum putem ajunge aici, de ce distractii vom avea parte, ce atractii turistice vom vizita si, nu in ultimul rand, sa ne minunam la vederea privelistilor incredibile, atat de frumos conturate!
 Sa pornim in cautarea fiecarui coltisor al acestui loc minunat si sa descoperim franturi parca desprinse din Rai.
Haideti sa ne imaginam superbele recife de corali, plajele cu nisip fin, briza marii adiind usor, lagunele adanci, palmierii exotici, vegetatia tropicala luxurianta, recifele de corali, speciile rare de pesti multicolori... toate ne vor face sa uitam pe loc de stresul si agitatia vietii cotidiene. Si nici nu poate fi altfel intr-un loc atat de pretios, unde doar linistea si relaxarea isi pot face loc.

Nu putem incepe aventura noastra fara a sti exact cateva detalii informative, asa ca vom continua cu acest capitol.
Maldive este o tara insulara, un arhipelag format din 26 de atoli situat la SV de India, in Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Teritoriul Insulelor Maldive cuprinde 1.192 insule, dintre care doar 250 sunt locuite.
Clima in Insulele Maldive este perfecta pe tot parcursul anului, tropicala cu temperaturi cuprinse intre 24 si 33 grade.
Daca v-ati intrebat vreodata care este cea mai mica altitudine din lume, trebuie stiti ca in Maldive altitudinea nu depaseste 2,3 m, drept pentru care este fruntasa la acest capitol. De asemenea, Maldivele este cel mai mic stat asiatic, atat in punct de vedere al suprafetei, cat si al populatiei.
Asa cum esentele tari se tin in sticlute mici, Maldivele este un stat mic dar una dintre cele mai luxoase si ravnite destinatii, plina de exotism, elemente romantice si o frumusete naturala incredibila.
Locuitorii acestei superbe tari sunt indieni sau arabi, iar principalele lor activitati se rezuma la turism si pescuit.
Situat la limita dintre fantastic si real, Maldive ne duce mai aproape de Paradis, permitandu-ne sa admiram superbele recife de corali- principala atractie turistica - din care doar 4% reprezinta suprafata terestra. Lumea subacvatica a devenit din ce in ce mai apreciata, datorita gradinilor superbe de corali, vietuitoarelor sau speciilor rare de pesti, unice in lume.

Descoperiti locatiile exclusiviste, oamenii primitori, diversele activitati recreative precum ski pe apa, inot, surf, snorkeling, pescuit sau momentele de rasfat la spa, masaje exotice, sauna sau  piscina.
Daca va intrebati daca pot fi vizitate si cateva atractii turistice, ei bine da, putem invata detalii importante despre istorie, limba, cultura si traditiile lor sau ne putem delecta cu delicatesele lor culinare.
In Sultan Park vom gasi Muzeul National, cu o colectie impresionanta de costume si ornamente, fotografii, manuscrise, ornamente si alte obiecte de-ale lor.
In Baa Atoll si in Male veti gasi piete de unde puteti cumpara obiecte de artizanat.
In sectorul de nord al atolului Ari puteti admira rechinii de recif, iar daca sunteti amatorii pescuitului, puteti face o excursie cu o barca echipata corespunzator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu