duminică, 22 septembrie 2013

Vacanta horror! Cinci locuri bantuite din Romania care iti dau fiori! Ai avea curaj sa le vizitezi?

Cand vizitam un castel, o manastire, un hotel sau orice alt obiectiv turistic, singurele sentimente care ne incearca sunt bucuria, entuziasmul, linistea si dorinta de a cunoaste lucruri frumoase despre locul respectiv.
Dar daca pasim intr-un loc interzis, bantuit de spiritele nevazute? Va e teama la gandul ca puteti patrunde in lumea de...dincolo?
Cum in viata totul este posibil, chiar si intr-o lume imposibila, s-ar putea sa gasim destule povesti cu fantome si strigoi demne de filme horror chiar in Romania, si mai mult decat atat, sa le traim pe viu.
Pentru cei dornici de o experienta care sa le dea fiori, exista locuri unde va pot intampina simpaticele fantome chiar de la intrare, tot ele va pot conduce pe un drum lung, fara intoarcere, si va pot tulbura somnul cu zgomotele specifice.
Deschiderea unei usi, trantirea unei ferestre, aprinderea luminii din senin sau stingerea acesteia si chiar aparitii ale unor entitati pot fi doar cateva dintre semnele care va avertizeaza ca nu sunteti singuri.
La plecare, senzatia de „scapare din ghearele mortii” este pastrata doar pentru cei care vor reusi sa se intoarca „printre cei vii”.
Cele mai infricosatoare locuri sunt perfecte pentru cei pasionati de paranormal, care vor sa afle mai multe despre acest subiect controversat.
Locurile bantuite sunt locuri in care nu ne-am dori sa ajungem vreodata, dar ne atrag ca un magnet. Parca o forta neobisnuita ne impinge intr-acolo. Tu ai avea curaj sa le vizitezi?

  1. Hotelul Cismigiu, Bucuresti – Povestea cu fantome incepe in anul 1990, cand o tanara moare, in urma unui accident teribil. Ea a cazut accidental in putul liftului, murind dupa 3 ore de agonie si tipete disperate. Aparitiile misterioase si tipetele isi fac si acum simtita prezenta pe hol si in putul liftului.
  2. Manastirea Chiajna, Bucuresti – Frumoasa manastire construita in stil neoclasic, finalizata in anul 1790, urma sa fie una dintre cele mai importante lacasuri de cult de pe meleagurile noastre, dar biserica nu a mai apucat sa fie sfintita. Se pare ca a fost asaltata de catre turci, care au confundat-o cu o cetate. La acea vreme, multi bolnavi de ciuma, printre care si Mitropolitul Tarii Romanesti, Cozma, si-au gasit sfarsitul in biserica. Manastirea este o ruina in prezent, cupola ei cazand la cutremurul din 1977. Legenda spune ca biserica ar fi blestemata si ca se aud clopote, desi nu mai exista. Dar aceste zvonuri nu-i impiedica pe alpinisti sa o escaladeze si nici pe reprezentantii bisericii, care intentioneaza sa o restaureze. 
                                       

  3. Castelul Banffy, Cluj – Declarat monument istoric in 1990, ansamblul in proces de restaurare reprezinta una dintre atractiile baroce majore din Transilvania. Fosta resedinta nobiliara, Castelul din Bontida, judetul Cluj, nu impresioneaza numai prin arhitectura si grandoarea sa, ci si printr-o serie de povesti cu...fantome. Vocile si sunetele ciudate care se disting aici poate sunt chiar semne ale prizonierilor care au fost torturati si ucisi de catre soldatii germani. Tot aici se pare ca au fost fotografiate niste entitati stranii.


  4. Troita Miresei, Gaesti – In anul 1936, fiica unui boier filantrop din Campulung Muscel, Margareta, si-a pierdut viata intr-un accident teribil de masina, chiar in ziua nuntii ei. In acel loc a fost ridicat un monument, in memoria tinerei, numit Troita Miresei. Un sir de evenimente tragice intamplate dupa moartea miresei intaresc spusele celor care cred ca locul ar fi devenit unul blestemat. De atunci au loc multe accidente, in care mor tineri necasatoriti, iar cei care trec pe acolo spun ca au vazut chiar o naluca ce seamana cu o femeie imbracata in alb.
  5. Conacul Bellu, Urlati – Conacul Bellu, fosta casa de vacanta a baronului Barbu Bellu, in prezent patrimoniul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, uimesc vizitatorii nu doar prin vasta istorie si cultura unor epoci demult apuse, ci si prin povesti stranii, care iti dau fiori. Se zvoneste ca frumosul conac ar fi bantuit de fantoma sotiei lui Bellu, care, macinata de infidelitatile sotului, si-ar fi pus capat zilelor la varsta de 92 ani. Zgomote ciudate se aud in podul conacului, iar in preajma catacombei se simte o racoare inexplicabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu