joi, 28 noiembrie 2013

Absolut superbe! 5 locuri de vizitat in aceasta viata


Pentru ca viata este mult prea scurta ca sa putem vizita toate locurile de pe pamant, pornim in cautarea privelistilor care sa ne ramana la suflet. Cautam colturi de rai, pe care forta naturii le-a croit cu migala, pentru ca mai apoi sa le imprastie in diferite locuri ale lumii. De o frumusete naucitoare, incat poate fi luata drept ireala, nu sunt simple locuri, ci daruri inzestrate muritorilor.
Nu sunt doar imagini pe care le vedem, iar apoi sa plecam acasa linistiti, cu gandul la un alt loc, la o alta vacanta. Sunt taramuri vrajite, care ne leaga pentru toata viata si ne ofera imposibilitatea de a ne putea intoarce.

  1. Catedrala de marmura din Chile - Un peisaj de vis, asta ne ofera superba catedrala de marmura din Chile de 6000 de ani incoace. O gasim la granita dintre Chile si Argentina, pe lacul glaciar General Carrera. S-a format prin actiunea apei, care a erodat structura calcaroasa. Frumoasele sculpturi au o lungime de 300 de metri. Apele lacului sunt de o frumusete rar intalnita, culoarea lor pare ireala si variaza de la turcoaz la albastru inchis.



  2. Cascada Seljalandsfoss din Islanda – admirati cursul impresionant al apei, care cade de pe o stanca inalta de 60 m. Situata la doar 17 km departare de orasul Skogar, cascada este unica, atat prin peisajul grandios pe care ni-l ofera, cat si prin legenda sa, care spune ca in peretele cascadei ar fi ascuns un cufar cu aur. Chiar daca nu veti pleca acasa cu comoara, veti strange o colectie impresionanta de fotografii si aveti mari sanse sa imortalizati superbele curcubee. 

     
  3. Tunelul Dragostei- Kleven - Ucraina – In apropierea orasului Kleven se afla Tunelul Dragostei, unul dintre cele mai romantice locuri de pe Pamant. Ramurile copacilor s-au unit, in decursul mai multor ani, formand acest tunel natural, unic si inedit. Este un loc pe care trebuie sa-l vizitati impreuna cu persoana iubita. Daca dragostea voastra este sincera, puneti-va o dorinta, pentru ca se va indeplini.


  4. Ice Canyon – Groenlanda – trecem la o alta minune a lumii, de data aceasta intr-un loc friguros, dar de o frumusete care va ramane la suflet. Vorbim despre un canion imens, lung de 800 de kilometri si adanc de 800 de metri, descoperit sub calota de gheata din Groenlanda. Se pare ca suprafata acestuia este mai mare decat cea a faimosului Grand Canyon din Arizona. Canionul de Gheata este cel mai vizitat obiectiv turistic. Daca ne uitam la culoarea naucitoare a apei si la imensa calota de gheata, nu putem spune decat ca suntem in fata unuia dintre cele mai impresionante peisaje din lume. 



  5. Izvoarele Pamukkale – Turcia – parasim Groenlanda si mergem mai aproape, in Turcia. Ramanem la aceleasi culori si aceeasi nota superlativa a peisajelor, care ne taie rasuflarea. La o prima vedere, avem senzatia ca ne aflam pe un taram de gheata. Nu va faceti griji, Turcia nu a intrat intr-o era glaciara. Peisajul ne inseala privirea, dar, printr-o simpla atingere, vom descoperi ca terasele din Pamukkale nu au nimic in comun cu gheata , sunt din calcar. Ceea ce vedem este rezultatul unui fenomen natural, care a dus la formarea bazinelor datorita concentratiei mari de carbonat de calciu a apei. Temperatura apei este destul de „primitoare”, atingand valoarea de 33 grade Celsius. Chiar daca pare ireal, acest taram unic exista, si se incadreaza perfect in categoria locurilor care trebuie vizitate in aceasta viata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu