vineri, 1 noiembrie 2013

Castele infricosatoare, numai bune de vizitat de Halloween



„Bine ati venit!”, asta pare sa ne ureze pancarta insangerata care zace pe poarta deschisa, gata sa-si primeasca vizitatorii.
Ca un clopot rasuna gongul, in timp ce infricosatoare creaturi coboara pe pamant, adunandu-se la castel. Ciorile formeaza un cerc deasupra castelului, iar nelipsitii nori produc tunete, urmate de fulgere puternice. Poarta se inchide brusc, impingandu-ne, ca un furcoi. Maini scoase din cenusa ne trag in hol, unde craniile de pe covor completeaza tabloul macabru. Vampiri, varcolaci, vrajtoare, demoni si alte creaturi nepamantene schiteaza zambete sadice, in timp ce tipete de spaima „ne incanta” auzul. In capatul holului sta contele Dracula, parfumat si pregatit de sarbatoare. Si mai apoi...o poveste e pe cale de a fi scrisa. Curajosii care aleg sa treaca pragul castelelor o vor afla. Sa cunoastem lacasurile „spiritelor rele”.

1. Castelul Bran – Romania - este recunoscut pe plan international, dobandind acest statut datorita legendei contelui Dracula. Totul a inceput in anul 1897, cand scriitorul Bram Stoker l-a asociat pe Vlad Tepes cu contele. Domnitorul nostru, caruia i se mai spunea si Vlad Dracul, este cunoscut prin modul extrem de dur si sangeros in care isi pedepsea dusmanii, mai exact prin tragere in teapa.

Faimosul monument, chiar daca nu a fost locuit de Vlad Teps, este cunoscut ca fiind Castelul lui Dracula, iar vizitatorii fascinati de legenda sunt tot mai numerosi, in special in perioada sarbatorii de Halloween. In Castelul Groazei va asteapta cele mai „rele” personaje, pregatite sa va ofere un spectacol „inspaimantator”.

2. Castelul Edinburgh – Scotia – unul dintre cele mai infricosatoare locuri din lume va pregateste o intalnire surpriza cu spiritele de dincolo. Si nu sunt deghizate, sunt cat se poate de...reale. Se pare ca faimosul castel ar fi plin de fantome, la baza stau marturiile oamenilor care le-au simtit atingerea si le-au vazut in timp ce bantuiau camerele si coridoarele. La origine sta Lady Glamis, o vrajitoare arsa pe rug in anul 1537.

Incepand din anul 1650, castelul nu mai are liniste, numeroase fantome, printre care un tobosar fara cap, dar si spiritele unor animale bantuie castelul si imprejurimile. Se spune ca si orasul ar fi „locuit”de fantome. Numai bun de vizitat pentru cei curajosi.

3. Castelul Chillingham – Anglia – este cunoscut drept „cel mai bantuit” castel. Aici puteti intalni fantoma Baiatului Albastru. In Camera Roz, unde a fost vazuta stafia, se aude un geamat prelung, urmat de strafulgerari de lumina albastra sau un cerc luminos de culoare albastra deasupra patului.

In timpul unor lucrari de renovare, aici au fost gasite cadavrele unui adult si a unui baietel, zidite intr-un perete de caramida. Chiar daca dupa aceasta descoperire s-a spus ca fantoma si-a gasit linistea, proprietarii au anuntat ca spiritul s-a intors.

4. Castelul Houska- Cehia – continuam in aceeasi nota, lovindu-ne de alte fantome, cu o alta poveste. Aici apare imaginea unei femei in rochie veche, care deschide uneori ferestrele de la etaj. Si creaturi ciudate au fost descoperite aici, jumatate om, jumatate animal, dar si un cal alb fara cap.

Castelul are la origine o intreaga legenda. Este prezentat ca un castel demonic, construit special pentru a tortura oamenii. Conform legendei, prizonierii crutati de pedeapsa capitala erau nevoiti sa coboare intr-o groapa mare, iar cand ieseau de acolo aratau cu 30 ani mai batrani. La scurt timp isi gaseau sfarsitul.

5. Castelul Moshaam – Austria – chiar daca acum este pace, nimic nu poate sterge urmele trecutului, care s-a lasat cu multa varsare de sange. Mii de femei tinere acuzate de vrajitorie au fost torturate si omorate in castel. De aici i se trage si denumirea de „Castelul Vrajitoarelor”. Aici a avut loc cea mai crunta judecata de vrajitorie a Austriei.


                                                                                                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu