De ce iubim marea? Pentru ca este locul unde soarele isi incepe ziua si unde se ascunde noaptea. Pentru ca
valurile uriase mangaie trupurile care inoata in larg, pentru ca are
o culoare mirifica, pentru ca... Lista poate continua in aceeasi
nota, fiecare dintre noi avem cate un „pentru ca”. Tot timpul gasim cate un pretext pentru a fugi la mare in zilele toride de vara, care se ofera, ca un pansament, sa ne aline trupul incalzit de razele soarelui.
Comorile marii ies din adancuri
Iubim marea pentru ceea ce vedem la
suprafata, fara a da prea multa importanta frumusetii din adancuri.
Pentru a ajunge la eternele placeri
pacatoase, trebuie sa exploram secretele lumii subacvatice.
Aici ne asteapta adevarate bijuterii,
fructele de mare, care sunt gata sa ajunga pe
farfurie intr-un decor spectaculos, cu savoare si gust deosebit. Fac parte din topul celor mai pretentioase
sortimentele culinare, spre
deliciul gurmanzilor.
Caracatita, stridii, creveti?
Aici parerile sunt
impartite, lasate pe seama celor care iubesc fructele de mare.
Afirmatiile unora confirma ca cea mai buna ar fi caracatita pe
gratar, in timp ce altii iubesc crevetii pane. Molustele sunt printre preferatele gurmanzilor, in special stridiile crude, cunoscute si pentru efectul lor afrodisiac.
Altii includ si
pestii precum somonul, tonul, codul sau heringul in categoria
fructelor de mare. Cel mai bine ar fi sa le incercati pe toate.
Cele mai populare preparate din
fructe de mare
Ne place sa ne desfatam cu cele mai
delicioase preparate culinare, iar orezul cu creveti este unul dintre ele. Acest fel de mancare este deja traditie in bucatarie, cu o
vechime de mii de ani. Midiile Saint Jaques in stil frantuzesc,
risotto din fructe de mare, ariciul de mare cu ulei de masline,
salatele sau pastele cu fructe de mare sunt alte sortimente la fel de
apetisante. Pe langa faptul ca sunt extrem de sanatoase si gustoase,
aroma curata a marii va renaste odata cu degustarea minunatelor
vietati prinse in cochilie.
Cand mancam cele mai bune midii?
Da,
sunt perioade cand midiile sunt mai bune! Patru luni din an le dedicam
pescuirii midiilor: mai, iunie, iulie si august. Iarna nu prea se
consuma midii, pentru ca nu sunt foarte gustoase in aceasta perioada.
Fructele de mare merg cu un vin bun
Un astfel de preparat merita un vin pe
masura! Vinul alb frantuzesc se ridica la asteptarile celor mai
pretentiosi degustatori. Impreuna se potrivesc perfect, fiind demne
de un ospat pe masura.
Unde servim fructe de mare?
Meduzele ocupa loc
de cinste in bucataria japoneza. Meniuri variate cu fructe de mare se
pot servi in restaurante din China, Franta, Italia si alte regiuni
ale tarilor cu iesire la mare si ocean.
Servind fructe de
mare veti avea cu adevarat parte de placeri pacatoase, atat de
gustoase, incat pot provoca dependenta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu